@Sea Shepherd France

Walvis gespot in de Franse Seine

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een walvis in de Franse rivier de Seine? Ja, je leest het goed. Het tien meter lange dier werd gespot én gefilmd door twee zeilers.

Waarschijnlijk gaat het om een volwassen dwergvinvis. Het lijkt op dit moment goed met hem te gaan. Nooit eerder werd er een in de Seine gezien. Hoe het dier daar terecht gekomen is, is niet helemaal duidelijk. De walvis zwemt in het deel van de Seine dat dichtbij Het Kanaal, de zee tussen Frankrijk en Groot-Brittannië, ligt. Misschien is hij vanuit Het Kanaal meegezwommen met een stroming.

Schippers: oppassen!

Het dier is nog niet in zoet water terechtgekomen. Dat is mooi, want het is gewend aan zout water. Maar waar het dier zwemt, varen ook schepen. Om een botsing te voorkomen, mogen schippers niet dichterbij dan tien meter bij het dier varen. Een team van Sea Shepherd France, een organisatie die het leven in zee wil beschermen, probeert het dier in de gaten te houden, zodat hij hopelijk weer de zee in kan worden geleid.   

Orka in de Seine

Kort geleden zwom al een vier meter lange orka in de Seine. Dat dier overleed toen geprobeerd werd het terug naar het Kanaal te leiden.

De zeilers die de walvis spotten, maakten meteen een filmpje van het dier:

Anderen lazen ook: Onderzoek: 'Laat dode walvis liggen op het strand' 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook