Foto: Youtube SassePhoto

Wilde adelaars adopteren jonge havik

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het lijkt wel een verhaal uit een Disney-film, maar het gebeurt echt. In Canada wilden twee adelaars een jonge havik oppeuzelen, maar al snel besloten ze 'm toch groot te brengen. Inmiddels hebben ze het dier helemaal geaccepteerd.

De adelaars haalden de havik uit een nestje en namen 'm mee. Heerlijk hapje, dacht het paar. Maar daarna veranderden ze toch van gedachten. De jonge havik leefde nog en kwam tegen de moederadelaar aanliggen. Zij leek dat wel leuk te vinden en begon voor hem te zorgen. Al snel waren het mannetje én het vrouwtje het jong aan het voeden. In het filmpje hieronder zie je de moeder en de havik samen in hun nest. De tekst gaat verder na het filmpje.

Live te volgen

Dit hele spektakel was live te volgen via een webcam, gericht op het nest. Die webcam hangt daar elk jaar, zodat natuurliefhebbers kunnen zien wat een adelaarpaar uitspookt in hun nestje. Hieronder kun je live meekijken met het sprookje.

Anderen lazen ook: Toeristen jagen meeuwen weg met waterpistolen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook