Shutterstock

Zeeleeuwen nemen stadje in Chili over

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Zeeleeuwen op het strand en zeeleeuwen in de straten. Inwoners van een stadje in Chili weten niet wat hen overkomt. Een enorme kudde zeeleeuwen is aangespoeld op het strand en de dieren lijken niet van plan om snel weg te gaan. 

Op een filmpje is te zien dat de joekels niet bang zijn voor een beetje contact. Zo schuifelt eentje wild op een inwoner af en deinst een andere zeeleeuw niet terug voor een stel blaffende honden. 'Het is een plaag, een plaag van zeeleeuwen', vertelt een man in een filmpje (zie onder) voordat hij moet weglopen voor een van de dieren. 

Orka's

Hoogstwaarschijnlijk heeft een kudde orka’s de dieren het strand opgejaagd. Zeeleeuwen zijn de ultieme prooi voor orka’s. Dikke kans dat de dieren op het strand blijven wachten tot het gevaar geweken is. Ook een bepaalde wind kan invloed hebben gehad op het aanspoelen van de zeeleeuwen.

De stad heeft opgeroepen om niet te dichtbij te komen en de dieren geen eten te geven. 

Bekijk hier het filmpje:

Anderen lazen ook: Amerikaanse zeeleeuw raakt verdwaald in het bos.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook