Albino panda

Zeldzame witte panda gespot in China

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Wat is een reuzenpanda zonder zwarte bril, zwarte oren en zwarte poten? Een albino panda! In China werd zo'n helemaal witte panda voor het eerst in het wild gefotografeerd.

De Amerikaanse nieuwszender CNN schrijft dat de beelden in april gemaakt zijn met een infrarood camera.

Bamboebos

Het dier werd gespot in de bamboebossen van een natuurreservaat in de Chinese provincie Szechuan. Onderzoeker Li Sheng vertelde CNN dat het de eerste keer is dat een albino panda in het wild is gefotografeerd. Aan Chinese media vertelde hij dat het dier waarschijnlijk één of twee jaar oud is.

Sterk

Volgens Li Sheng zag de panda er sterk uit en stond-ie stevig op zijn poten. Dat zou betekenen dat het dier geen last heeft van zijn genetische afwijking. Door die afwijking heeft de panda geen pigment en is zijn vacht helemaal wit.

Dieren met albinisme zijn kwetsbaar: hun ogen zijn vaak slechter en omdat ze meer opvallen door hun witte vacht zijn ze een makkelijke prooi voor grotere dieren.

Beschermd

Onderzoekers zijn van plan om meer camera's neer te zetten. Ze willen graag weten hoe de albino panda omgaat met andere panda's in het gebied. De reuzenpanda is een beschermde diersoort en in China leven er nog zo'n 1.864 in het wild.

In dit filmpje kun je de albino panda bekijken:

Anderen lazen ook: Witte rendierbaby is hit op internet.

Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

betje

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.