Craugastor kikker

Zes nieuwe kikkersoorten ontdekt in Mexico

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Een bijzondere ontdekking in het dierenrijk: Britse wetenschappers vonden tijdens hun onderzoek in de Mexicaanse bossen maar liefst zes nieuwe kikkersoorten. Kwaak, kwaak.

De zes ontdekte kikkers zijn superklein. Nog kleiner dan een muntje van 10 cent! Wetenschappers van de Universiteit van Cambridge en het Universititeitsmuseum van Zoölogie (dierkunde) onderzochten in de Mexicaanse bossen Craugastor-kikkers. Dat zijn bruine kikkers die onder de gevallen bladeren in het bos leven. Daar ontdekten de onderzoekers deze nieuwe soorten.

Nieuwe kikkers

De nieuwe soorten lijken erg op andere kikkers. Hoe de wetenschappers dan toch tot deze ontdekking kwamen? Ze legden verschillende kikkers onder een speciale scanner en vergeleken hun afkomst en uiterlijk met elkaar. Zo zagen ze de verschillen goed. 

Geheimen wereld 

Het duurde lang voordat de wetenschappers de zes nieuwe kikkers in het oog kregen. Niet alleen zijn de Craugoster-kikkers bruin en superklein, maar ze leven ook in het vochtige bladfval. En die wereld is zo geheim voor wetenschappers dat ze niet goed konden zien wat zich daar allemaal afspeelt.

Geen kikkervisjes

De nieuwe soorten verschillen van gewone kikkers. Die zijn eerst kikkervisjes voor ze kikkers worden. Maar de zes ontdekte kikkersoorten zijn vanaf hun geboorte al complete minikikkers. De wetenschappers hopen nog meer kikkersoorten te vinden onder het mysterieuze bladafval. 

Bekijk hieronder het filmpje van de zes nieuwe kikkersoorten: 

Anderen lazen ook: Twee nieuwe glaskikkersoorten ontdekt

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook