droomvlucht

Man bouwt Droomvlucht na met Lego

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Casper uit Rotterdam bouwde de Efteling-attractie de Droomvlucht na. Twee jaar geleden begon-ie met bouwen en het project is inmiddels zo'n 14 meter lang. Hij hoopt over ongeveer een jaar klaar te zijn.

Hij begon twee jaar geleden met bouwen, maar het idee voor de mini-Droomvlucht ontstond twintig jaar geleden al. Aan EditieNL vertelt-ie over hoe hij op het idee kwam: 'Per toeval kreeg ik een rondleiding achter de schermen van de Droomvlucht, toen de attractie nog geopend moest worden. Na gesprekken met een ontwikkelaar van de attractie en een documentaire over de Droomvlucht besloot ik een poging te doen om hem na te maken.'

Oude tekeningen

Zijn poging om de Droomvlucht na te bouwen mislukte toen omdat Casper nog te veel onderdelen miste. Maar toen hij drie jaar geleden tijdens een verhuizing weer oude tekeningen van zijn bouwproject tegen kwam, begon het toch weer te kriebelen. Casper besloot het nog een keer te proberen.

Vijftig keer

Het resultaat is indrukwekkend want Casper heeft de attractie tot in de kleinste details nagemaakt. In de rails zitten alleen al zo'n 75.000 steentjes en in de slaapkamer van Casper staat nu al een 14 meter lange baan. Omdat hij wel vijftig keer in de attractie van de Efteling is geweest én alles heeft gefotografeerd weet-ie heel goed hoe alles eruit ziet.

Filmpje

Casper denkt dat-ie nog een jaar nodig heeft om zijn mini-Droomvlucht af te maken. Net als in de echte Droomvlucht moeten de karretjes zelf kunnen ronddraaien, starten en van snelheid veranderen. In het filmpje hieronder kun je zien hoe de attractie eruit ziet:

Anderen lazen ook: David maakt eigen Lego-arm.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

heel fet ik bouwde dat ook maar het is helaas niet gelukt

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps