Halloween schmink kinderen tips - Foto: Shutterstock

5 griezelige schminktips voor Halloween

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Boooeeehh! Schrok je? Het is vandaag Halloween, het feest van het grote griezelen. Daar horen maskers en kostuums bij waar je de rrrillingen van krijgt. Heb je daar nog helemaal niet over nagedacht, maar wil je wél een (corona-proof) feestje vieren? Met deze last-minute schminktips kan jij thuis volop griezelen!

1. Tandpasta-papje 

Het makkelijkst is om water-schmink te gebruiken. Dat werkt het simpelst en geeft bijna niet af. Het werkt eigenlijk net als waterverf. Doop je kwast of spons dus eerst in een bakje water en dan pas in de schmink. Haal je kwast lekker heen en weer door de schmink. Als het goed is, wordt het een papje dat ongeveer net zo dik is als tandpasta. Blijf je kleine luchtbelletjes zien? Niet erg! 

2.Geen vet hoofd 

Zorg dat je huid goed schoon is voordat je gaan schminken. Dan blijft de verf het best zitten. Wat vooral niét werkt is als je huid vet is. Smeer je dus vooraf vooral niet met crème in. Wel even je wangen wassen met wat water en misschien een beetje zeep. 

3. Van licht naar donker 

Begin met de lichtste kleur die je nodig hebt en eindig met de donkerste. Zo komen de kleuren het best tot hun recht. Doe je het andersom, dan verkleuren de lichtere kleuren schmink door de donkere tinten. 

4. Groene heks 

Als je begint, is het handig een sponsje te gebruiken. Daarmee kun je je gezicht zo’n lekkere bleke vampier-kleur geven. Of jezelf omtoveren tot groene heks. Maak het sponsje niet té nat, maar knijp hem een beetje uit. Haal het door de kleur schmink die je wilt en smeren maar. Het hoeft helemaal geen dikke laag te zijn. Heb je dit gedaan, dan kun je verder gaan met een kwastje.  

5. Griezel-details 

Tijd voor de details! Een voordeel van waterschmink is dat je makkelijk kleuren over elkaar kunt aanbrengen. De meeste Halloween-griezels hebben zwart om hun ogen. Vuurrode, bloederige lippen (waahh!) horen er natuurlijk ook bij. Dat doe je niet met een sponsje, maar met een kleiner kwastje. Probeer je penseel in een rechte hoek op het gezicht te houden. Het kan handig zijn om dat eerst even te oefenen, bijvoorbeeld op een vel papier dat je aan de muur plakt.  

Verlopen zombie?

Als het feest voorbij is, moet de hele bende er natuurlijk ook weer af. Tenzij je de volgende dag nog rond wilt lopen als een verlopen zombie. Gelukkig is waterschmink heel makkelijk weg te halen met... je raadt het misschien al: WATER. 

Anderen lazen ook: Dieren smikkelen van Halloween-pompoen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik was met Halloween een spin

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps