ANP

5x de leukste ijs-filmpjes van deze week

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Nederland lag deze week bedolven onder een dik pak sneeuw. En die combinatie van sneeuw en ijs zorgt voor veel leuke filmpjes. Kidsweek zet de vijf leukste van deze week voor je op een rijtje:

1. Het geluid van ijs

Wil jij weten hoe ijs klinkt? Bekijk dan onderstaande video! In dit filmpje van de Vuntusplas in Loosdrecht hoor je alleen het geluid van krakend ijs. En dat geeft een bijna magische toon…

 

2. Sleeën met husky’s

Inwoners van Arcen zagen deze week iets bijzonders. Door de straten van de Limburgse plaats reed een slee met daarvoor vijf husky’s. De honden zijn van Nick Dorssers, een echte sneeuwliefhebber.

3. Waklopen

Normaal kun je op de Waddenzee wadlopen: een wandeling op de zeebodem maken als het water weg is. Maar grapjassen besloten deze week te gaan waklopen. Oftewel, lopen op het ijs tot je in een wak belandt. Hartstikke gevaarlijk en vooral heel erg koud!

4. Dronebeelden 

Huizen, straten, auto's en weilanden: bijna alles is deze week wit. Dat zorgt voor mooie beelden, zeker vanuit de lucht. In deze video zie je hoe een drone over het besneeuwde Nederland vliegt.

 

5. IJskunstwerk 

Dit filmpje is niet gemaakt in Nederland, maar te mooi om niet mee te nemen. De Finse kunstenaar Janne Pyykkö heeft met voetstappen een kunstwerk gemaakt in de sneeuw. Om dit mooie resultaat te krijgen moesten er duizenden stappen gezet worden. Daarom kreeg hij hulp van elf vrijwilligers.

Anderen lazen ook: Vader bouwt bobsleebaan in de tuin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook