Tokyo2020

Aardbevingstest voor Olympische Spelen in Tokio

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Olympische Spelen zijn komende zomer in de Japanse stad Tokio. Omdat de stad op een plek ligt waar de aarde regelmatig trilt deden de organisatoren een 'aardbevingstest'.

Japan ligt bij een aantal breuklijnen in de aarde, dat zijn plaatsen waar regelmatig aardbevingen zijn. Vaak zijn ze licht en heeft bijna niemand er last van, maar in het land zijn weleens heftige bevingen geweest die veel slachtoffers maakten.

Aardbeving

Om goed te zijn voorbereid op de Olympische Spelen deden de organisatoren een veiligheidstest. In een sporthal deden 350 mensen net alsof er zojuist een zware aardbeving had plaatsgevonden. Ze speelden dus dat ze gewond waren.

De dokters hielpen de 'slachtoffers' en beveiligers, politieagenten en brandweerlieden hielpen iedereen om het gebouw uit te komen. De bedoeling van de test was vooral om te kijken of iedereen begreep wat-ie moest doen én of iedereen dat ook van elkaar wist. 

Soepel

Volgens de organisatie verliep de hele oefening soepel. In dit filmpje kun je zien hoe het ging: 

Anderen lazen ook: 5 Japanse uitvindingen die ook wel naar Nederland mogen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook