Abe Jett Rebel

Abe (11): 'Ik wil net als Jett Rebel bekend worden en vaak optreden'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De droom van Abe (11) uit Utrecht kwam vrijdag uit toen hij tijdens een concert opeens een nummer met zijn idool Jett Rebel mee mocht drummen. 'Pas toen het voorbij was, werd ik zenuwachtig', vertelt hij.

'Het leek mij heel vet om met Jett Rebel muziek te maken. Een paar dagen voor het concert kwam ik op het idee om een bord te maken, met daarop de vraag of ik een nummer mee mocht drummen. Een uur voor het einde las hij opeens het bord voor. Dat was zo vet!', zegt de drummer enthousiast.

Abe Jett RebelAbe met zijn zelfgemaakte bord.

Niet zenuwachtig

Onder luid gejuich en gejoel van het publiek, beklom Abe het podium. Op het drumstel van drummer Willem laat de 11-jarige drummer zien wat-ie kan. 'Het ging heel goed. Ik was ook helemaal niet zenuwachtig, dat gebeurde pas toen het voorbij was. Toen dacht ik: wat is er eigenlijk gebeurd?'

'Volgens mij heeft Jett Rebel zoiets nog nooit eerder gedaan. Dus ik vind het wel bijzonder dat het mij wel is gelukt. Ook omdat ik nog maar een kind ben', legt de 11-jarige drummer uit.

Abe Jett RebelAbe (rechts) tijdens het concert van Jett Rebel.

Fan van Jett Rebel

Abe was niet voor het eerst bij een concert van Jett Rebel. 'Ik ben al vaker bij zijn optredens geweest, bijvoorbeeld in Ahoy en Tivoli. Door mijn moeder ben ik fan van hem geworden, zij wilde een keer per se naar zijn optreden. Daarna ben ik ook naar zijn muziek gaan luisteren. Ik vind dat hij leuke muziek maakt en goed kan performen op het podium. Volgens mijn moeder lijk ik qua karakter wel een beetje op hem.'

Drummen op pannen

Zes jaar drumt hij al. 'En daarvoor sloeg ik al met lepels op pannen', vertelt Abe, die een cariere als die van Jett Rebel ook wel ziet zitten. 'Het liefst wil ik net als hem bekend worden en vaak optreden. Waar en met wie maakt me niet uit, als ik maar op een podium kan staan.' Abe werkt hard om ook die droom uit te laten komen. 'Ik drum in een band. The Noise heet die, dat is herrie in het Engels.'

Wensen vervullen

'Wij willen stukje voor stukje beter worden en meer optreden', laat de 11-jarige drummer weten. En stel, over een jaar of tien, als hij bekend is en veel optreedt. Zou hij dan ook zelf iemand uit het publiek mee laten spelen? 'Misschien wel. Als je bijvoorbeeld zo'n jongetje ziet dan weet je hoe hij zich voelt. Het is dan mooi om een wens te vervullen', besluit Abe.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ymani (12) danste met Justin Bieber of Zangeres Amira (13) mag niet genoeg werken en verhuist.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook