Foto: AP

Acteurs nemen film op in de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Films over de ruimte zijn er genoeg. Maar een film die ook echt in de ruimte is opgenomen? Die bestond nog niet. Tot nu! Dinsdag zijn een actrice en een cameraman aangekomen in ruimtestation ISS om er de eerste film ooit te maken. Door Myrthe Timmers

In Vizov wordt een Russische astronaut ziek terwijl hij aan het werk is in de ruimte. En dan kun je natuurlijk niet even naar het ziekenhuis… Daarom komt er een dokter naar het ruimtestation om hem te opereren.

Echter dan echt

Normaal worden dat soort ruimtescènes gewoon op aarde opgenomen. Acteurs in een ruimtepak, een nagebouwd ruimtestation op de set en klaar zijn de makers. Maar echt een rondje rond de operatietafel zweven? Dat lukt natuurlijk niet op onze blauwe planeet. De regisseur van Vizov besloot het daarom anders aan te pakken. Hij regelde dat een actrice en een cameraman echt de ruimte in mogen om te filmen. Daardoor ziet de gewichtloosheid er straks superrealistisch uit in de film.

Flinke training

Voordat de filmmakers de raket in konden stappen, moesten ze zich wel goed voorbereiden. Zo hebben ze in een speciale oefenraket getraind met gewichtloos zijn. En ze hebben geleerd wat ze moeten doen als er niet alleen in de film, maar ook in het echt iets misgaat in de ruimte… Best veel gedoe voor een halfuur kijkplezier, maar volgens de regisseur is het dat helemaal waard. ‘Ik kijk al uit naar het vervolg op Mars’, zei hij tegen de Russische televisie.

Hier zie je de aankomst van de actrice en cameraman in de ruimte:

Anderen lazen ook: Bijzonder: filmpje van Noorderlicht vanuit de ruimte

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook