Conan

Amerikaanse medaille voor 'Nederlandse' herder Conan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

'Een échte held', zo werd Mechelse herder Conan gisteren genoemd. De legerhond was door de Amerikaanse president Trump uitgenodigd omdat hij hielp bij het opsporen van een terroristenleider.

'Dit is Conan, nu waarschijnlijk 's werelds beroemdste hond', zei de president tegen tientallen journalisten die hij had uitgenodigd in de tuin van het Witte Huis. Naast Trump stonden behalve Conan en zijn verzorger, ook zijn vrouw Melania en vice-president Mike Pence.

Hulp

Conan had Amerikaanse militairen in Syrië geholpen bij het opsporen van Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van Islamitische Staat. Al-Baghdadi stierf tijdens deze militaire zoekactie. De hond raakte gewond, maar nu gaat het weer goed met hem. 

Conan is in Nederland geboren. Zijn training kreeg hij in een hondentrainingscentrum in het Brabantse Best.

Onderscheiding

Trump zei dat hij zeer vereerd was dat Conan op bezoek was. Hij zou de hond een certificaat en een onderscheiding geven die in het Witte Huis komen te hangen.

Anderen lazen ook: Trump wil Groenland kopen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.