Unsplash

Amerikaanse youtuber wil 20 miljoen bomen planten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Hoera voor Youtuber MrBeast! Hij heeft 20 miljoen volgers op zijn kanaal en dat moet natuurlijk gevierd worden. Niet met een gekke winactie óf extra video’s. Nee, de Amerikaan pakt het heel anders aan...

De Youtuber, die in het echt Jimmy Donaldson heet, hoopt met zijn actie de opwarming van de aarde tegen te gaan. ‘We willen laten zien dat YouTube niet alleen maar drama is’, vertelt hij. ‘We kunnen echt verschil maken.’ De Youtuber schonk zelf 200.000 dollar aan zijn eigen actie.

Hulp

Gelukkig krijgt hij hulp van zijn bekende Youtube-vrienden: vriendin youtuber Azzy doneerde 10.000 dollar en de Nederlandse youtuber Kwebbelkop maakte 2500 dollar over. En ook PewDiePie, de grootste youtuber ter wereld, heeft zich bij de actie aangesloten. Donaldson hoopt dat de actie de grootste YouTube-samenwerking ooit wordt. Inmiddels staat de teller van de actie al op 5.545.247 bomen.

In deze video kondigt MrBeast de actie aan:

1 miljard hectare

Het planten van extra bomen is goed voor het klimaat. Tijdschrift Science schreef laatst dat er 1 miljard hectare bos moet worden geplant om klimaatverandering tegen te gaan. Met zijn actie #Teamtrees hoopt Donaldson hier een handje bij te helpen. 

Anderen lazen ook: Behaalt Youtuber Kalvijn nummer-1-hit in 24 uur?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

waarom 20 miljoen bomen!!!!!!!!!!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps