Foto: Baby Shark / YouTube Pinkfong

Baby Shark eerste video met 10 miljard views

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Waarschijnlijk zit het deuntje bij het zien van de titel van het liedje al in je hoofd. 'Baby shark doo doo doo doo', is al meer dan 10 miljard keer bekeken op YouTube!

Het liedje staat op het account van het Zuid-Koreaanse bedrijf Pinkfong. Wie het nummer precies heeft gemaakt is niet bekend. In 2020 werd het al de meest bekeken video op YouTube. De teller stond toen op 7 miljard views. Inmiddels zijn daar dus wel 3 miljard bijgekomen!

Populair

Het liedje is zo populair dat er zelfs speelgoed, kleding, boeken en een echte live theatertour is gemaakt. Tijdens Baby Shark Live kun je mee dansen en zingen op de liedjes van Pinkfong. In 2020 maakten de makers een speciale corona-versie van het liedje. Om handen wassen aan te moedigen werd Baby Shark omgetoverd tot Wash Your Hands.

Apen-versie

Wist je dat er ook een versie is gemaakt over apen en bananen? Dezelfde makers en kinderen dansen en zingen in het filmpje van Baby Monkey.

Niet meer uit je hoofd

Veel mensen vinden het liedje irritant, vooral omdat hetzelfde melodietje zo vaak wordt herhaald. Maar dat is gelijk ook het succes: het gaat niet meer uit je hoofd! Mocht je er toch nog geen genoeg van kunnen krijgen, bekijk dan hier de clip van Baby Shark:

Anderen lazen ook: Baby Shark best bekeken video op YouTube.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook