Foto: Shutterstock

Bijzonder: goedkope gouden steak

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een grote biefstuk bedekt met goud, dat kost vast honderden euro's. Dat zou je denken, maar in een nieuw restaurant in Vietnam kun je er al eentje eten voor omgerekend 38 euro.

Het gerecht was groot nieuws door een Vietnamese minister. Hij at in een restaurant in Londen een steak bedekt met een laagje bladgoud van wel 1700 euro! Veel Vietnamezen begrepen niet waarom de minister zo liep te pronken met een duur gerecht.

Steak met gouden laagje

Hoteleigenaar Nguyen Huu Duong zag wel iets in al die publiciteit rondom gouden biefstukken. Zijn hotel in de Vietnamese stad Hanoi verkocht namelijk altijd al een steak met een gouden laagje. Door de ophef was er nu nog meer vraag naar het bijzondere gerecht. Daarom besloot de eigenaar een speciaal restaurant te openen waar de gouden biefstuk te eten is.

Goed te betalen

Al zijn deze biefstukken niet peperduur, maar juist goed te betalen. Je betaalt er omgerekend 'maar' 38 euro voor. Huu Duong vindt het namelijk belangrijk dat iedereen het gerecht kan eten. In dit fimlpje zie je hoe zo'n grote gouden steak wordt geserveerd:

Anderen lazen ook: Kunstenaar gooit goud in de prullenbak.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook