Videostill Space Olympics

Bijzonder: Olympische Ruimtespelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

De Olympische Spelen in Tokio zijn dan wel afgelopen, ergens op de wereld eh... in het universum werd er nog fanatiek doorgespeeld. ISS-astronauten organiseerden namelijk hun eigen 'ruimte-spelen'.

Aan de speciale ruimte-spelen deden astronauten uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan en Rusland mee. Ze speelden tegen elkaar in de teams 'Dragon' en 'Soyuz'. Dat zijn de namen van hun ruimtevaartuigen.

Ruimte-zwemmen

De astronauten speelden verschillende sporten tegen elkaar. In 'geen-handbal' bliezen ze een ping-pongbal door een gat. Tijdens 'gebrek-aan-een-vloeroefening' maakten de ruimtevaarders zwevend mooie gymnastiek-bewegingen. Bij het synchroon ruimte-zwemmen maakten de astronauten tegelijk rondjes in de lucht.

Veel plezier

Wie de winnaar werd, is niet helemaal duidelijk. Plezier hadden de astronauten in ieder geval wel. In dit filmpje zie je een aantal hoogtepunten:

Anderen lazen ook: Bezos neemt oudste astronaut (82) ooit mee naar de ruimte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook