Schapen

Bijzondere leerlingen op Franse school: 15 schapen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Opvallende namen voor een aantal nieuwe leerlingen op een school in Frankrijk. Ze heten Baa-bête (Bèh-beest), Saute-Mouton (Springschaap) en Shaun. Omdat de school te weinig leerlingen heeft, zou één van de klassen verdwijnen. Uit protest lieten ouders van de kinderen daarom vijftien schapen inschrijven.

Op een basisschool in Crêts-en-Belledonne, een dorp aan de voet van de Franse Alpen, maken ze zich zorgen. Omdat het aantal leerlingen is gedaald van 266 naar 261, besloot de school dat één van de elf klassen volgend jaar moet verdwijnen.

Kudde

Dat vonden de ouders geen goed plan. Daarom stuurden ze uit protest een schaapherder met zijn kudde en zijn hond naar de school. Voor de grap lieten actievoerders vijftien dieren inschrijven als leerling. Alleen deze schapen hadden namelijk een officieel geboortecertificaat. Het thema van hun actie? 'Wij zijn geen schapen!'

Niet alleen grappig

'Nu hoeven we geen klassen meer te sluiten', vertelde één van de ouders aan de Franse media. De actie is niet alleen grappig bedoeld. De ouders wilden ook laten weten dat ze vinden dat de regering niet genoeg doet voor het onderwijs in Frankrijk. 

In dit filmpje zie je hoe de eerste schooldag van de schapen verliep:

Anderen lazen ook: Leerlingen protesteren tegen 4-daagse schoolweek.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook