Foto: ANP

Billie Eilish: 'Ik heb Gilles de la Tourette'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Zangeres Billie Eilish heeft Gilles de la Tourette. Daardoor heeft ze regelmatig tics, waar ze erg moe en verward van wordt. 

In een nieuwe reeks van het Amerikaanse programma My Next Guest Needs No Introduction, waarin grote sterren worden geïnterviewd, vertelt de zangeres dat ze sinds haar elfde weet dat ze de aandoening heeft. Mensen die lijden aan Gilles de La Tourette hebben vaak tics waar ze niks aan kunnen doen. Dat zijn vaak plotselinge bewegingen of geluiden die regelmatig terugkomen.

Geen controle

Billie heeft verschillende tics waar ze geen controle over heeft. 'Als je me lang genoeg filmt, ga je heel wat zien', zegt ze. Daardoor krijgt ze vaak vervelende reacties. 'Mensen beginnen vaak te lachen omdat ze denken dat ik grappig probeer te zijn. Daar voel ik me altijd erg beledigd door', vertelt ze. De zangeres heeft de tics inmiddels geaccepteerd, maar vertelt nog wel dat het erg vermoeiend en verwarrend voor haar is.

Hieronder zie je een stukje van het interview. 

Anderen lazen ook: Jasper (11): 'Ik heb de oorsuizen geaccepteerd'.


Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook