Shutterstock

Britse opa (95) is oudste man die op vliegtuig staat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Is het een vogel op een vliegtuig? Nee het is een mens! Ivor Button (95) uit Cheltenham in Engeland heeft een nieuw wereldrecord gezet. Hij is de oudste man die op een vliegend vliegtuig staat.

Ivor zette het wereldrecord bij het vliegveld van Gloucestershire in Engeland. Daar maakte hij in zijn hele leven al veel vliegavonturen mee, want hij werkte er al op zijn veertiende als vliegtuigontwerper.

Geen angst

Op zaterdag stond het vliegtuigje voor hem klaar met veel toeschouwers eromheen. Ivor werd aan het vliegtuig vastgebonden en toen alles veilig was, vloog die de lucht in. En zo keek Ivor hangend aan het vliegtuig met de wind in zijn gezicht over alle landschappen uit. 

Voor het goede doel

Ivor belandde na een tijdje weer veilig op de grond. Hij vertelde aan het publiek dat hij totaal niet bang was geweest. En met zijn vlucht zette hij een nieuw wereldrecord voor oudste man die op een vleugel in de lucht staat. Hiermee versloeg hij het oude record, die op naam van de Britse Tom Lackey (93) stond. Ivor wilde met zijn vlucht geld inzamelen voor ataxie, dat is een aandoening waarbij je je evenwichtsgevoel en spraak langzaam kwijtraakt. 

Bekijk Ivors vliegavontuur in het filmpje hieronder:

Anderen lazen ook: Mack (16) vliegt een wereldreis in zijn eentje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook