ANP

Canadese vrouw schrikt van ijsbeer op haar dak

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Hoor je ook eens gerommel op het dak? Waarschijnlijk is het niets. Althans, dat dacht een Canadese vrouw. Maar toen ze omhoog keek, trof ze ineens een ijsbeer aan. Brrr.  

De Canadese Bobbi uit de provincie Labrador vertelde aan de nieuwszender CBC News dat ze rustig lag te slapen, toen haar hond ineens hard blafte. Ze deed haar deur open om te kijken wie het was. Een ijsbeer was snuffelend op haar dak geklommen, en klauterde na een tijd weer naar beneden. En zo stond Bobbi oog in oog met een ijsbeer. Heel snel trok ze de deur dicht. Dat was even schrikken. Een beveilingscamera legde die gebeurtenis vast.

Veel ijsberen

In de provincie Labrador, in het oosten van het land, zien inwoners de laatste jaren steeds meer ijsberen. Zo zijn er dit jaar al 17 ijsberen gespot. Ze komen vooral uit nieuwsgierigheid naar de steden en dorpen toe. 

Bekijk het filmpje hieronder: 

Anderen lazen ook: Ijsberen kunnen binnen tachtig jaar uitsterven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook