chair challenge

Chair challenge is (weer) populair

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Zo af en toe houden ineens veel mensen zich met hetzelfde bezig. En dat is ook nu zo. Op social media is namelijk de chair challenge weer erg populair. Het zorgt voor hilarische filmpjes, want: mannen blijken er een stuk minder goed in dan vrouwen.

De challenge is niet nieuw en bestaat zelfs al jaren. Toch is-ie nu ineens weer populair geworden. Op TikTok kreeg de #chairchallenge al miljoenen views.

Maar wat moet je dan doen? Ga twee voetstappen van een muur af staan, buig daarna voorover en leun met je hoofd tegen de muur. Pak een stoel (zet hem van tevoren even klaar, wel zo makkelijk) en schuif die onder je. Til de stoel op en druk hem tegen de borst. Probeer dan om, met je stoel in je handen, weer rechtop te gaan staan. Lijkt simpel, maar dat valt - voor sommigen - dus vies tegen.

60 centimeter

Opvallend veel vrouwen kunnen de #chairchallenge gewoon doen. Niks aan de hand. Maar bij de mannen lukt het gek genoeg niet. Daarover gaan verschillende theorieën rond. Brian Ford is professor aan de Britse Cambridge universiteit en denkt dat de maat van je voeten meespeelt. Mannen hebben grotere voeten dan vrouwen en staan dus verder van de muur af: gemiddeld zo'n 60 centimeter. Daardoor wordt opstaan lastiger. Omdat vrouwen dichter bij de muur staan, komen ze makkelijker overeind.

Grote voeten

Dat het sommige mannen toch lukt, volgens professor Ford, te maken met hun schoenmaat. Mannen met kleine voeten kunnen het waarschijnlijk wel, maar mannen met grote voeten dus niet.

Andersom geldt trouwens hetzelfde. Vrouwen met grote voeten zullen de challenge waarschijnlijk ook niet kunnen. In het filmpje hieronder zie je hoe mannen en vrouwen de challenge doen. Hebben jullie het thuis al geprobeerd?

Anderen lazen ook: Sneeuwgezichten: de nieuwe online challenge?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps