Krekels

Chips van krekels te koop in Thaise supermarkt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In Azië koop je insecten als snacks bij kraampjes op straat. Lekker knapperig én gezond vinden ze. De geroosterde krekels en wormen zijn in Thailand vanaf nu ook in de supermarkt te koop, als chips!

In tientallen landen over de hele wereld eten mensen insecten. Dat is niet zo gek, want ze zijn een goedkope en duurzame vleesvervanger. Er zitten eiwitten, mineralen en vitaminen in. Bovendien zijn de insecten gefrituurd, gebakken of met een jasje van chocola ook nog eens heel lekker.

Supermarkt

In Aziatische landen koop je de insectensnacks meestal bij kraampjes op de markt. Maar in Thailand liggen geroosterde krekels met barbecue-smaak én gefrituurde wormen sinds kort ook in de supermarkt. Naast de zoute pinda's en aardappelchips.

Vogelspin

In dit filmpje van Samsam zie je dat er wel 1300 eetbare insecten zijn. Pow (14) uit Cambodja eet een gefrituurde vogelspin, mét rode pepertjes.

Anderen lazen ook: Nuttige lastposten: waarom zijn ze nodig?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nou, zelf zou ik het niet eten.
Eetsmakelijk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.