ANP

Darren uit Amerika maakt bijzondere ledlamp-foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Darren Pearson uit Los Angeles maakt geen foto's van dieren, mensen of spullen, maar van bewegende ledlampjes. Dat zorgt voor prachtige beelden!

Hoe dat werkt? Eigenlijk net zoals zoals met sterretjes op oud en nieuw. Als je zo'n stokje met brandend koudvuur snel beweegt, kan je er patronen mee maken die even zichtbaar blijven in de lucht. Dat doet Darren ook met ledlampjes. Voor een foto staat hij voor een speciale camera met verschillende kleuren lampjes in zijn hand. Vervolgens beweegt hij de lampjes zo snel dat er lichtstrepen ontstaan. De camera staat vertraagd ingesteld, waardoor alle strepen licht vastgelegd worden. Zo maakt Darren allerlei gekke figuren op het beeld. En hoewel het er eenvoudig uitziet, is dat het niet. Hij moet namelijk elke streep die hij maakt, onthouden. Anders krijg je geen mooi resultaat. 

En zo ziet dat eruit:

darius_twin Light painting a butterfly #process #makingof #butterfly #art #color Galaxy - SinApse

Razend populair

Darren is inmiddels razend populair op TikTok en Instagram onder de naam Darius Twin. Zijn TikTok-filmpjes en Instagramfoto's worden wekelijks honderduizenden keren bekeken.

Anderen lazen ook: Hoogwaterstand zorgt voor gekke kiekjes

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook