koning willem alexander

De 5 leukste momenten van Koning Willy

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De koning is meestal een heel serieuze man, maar dat geldt niet voor Koning Willy. Al jaren maakt LuckyTV grappige voice-overfilmpjes over onze Koning Willem-Alexander. Omdat hij jarig is zetten we de vijf van de leukste momenten van Koning Willy voor je op een rij.

1. Een grapje uithalen met prinses Beatrix

Koning Willy houdt wel van een lolletje. In dit filmpje van LuckyTV viert het koningshuis de verjaardag van prinses Beatrix. Willy heeft een verrassing voor zijn moeder in petto. Wat precies? Dat zie je hieronder.

2. Een bedankvideo

Een tijdje terug beleefde Koning Willy de mooiste dag van z'n leven. Daar wilde hij ons Nederlanders nog even voor bedanken. Daarom maakte hij deze video. Een grappige samenvatting van de dag dat hij koning werd.

3. Prinsjesdag

Nog zo'n belangrijke dag voor de koning: Prinsjesdag. Op deze dag rijdt de koning in de Gouden Koets. Daarna leest hij de troonrede voor. Koning Willy vindt dat allemaal niks en maakt er maar het beste van. 

4. Willy in de tram

Willy heeft veel taken als koning van Nederland. Daarom wil hij af en toe even iets anders doen. In dit filmpje besturen Willy en Máxima een tram in Den Haag en hebben ze de grootste lol. Racen! 

5. Vuurwerk afsteken

Dat Willy van een lolletje houdt, is nu wel duidelijk. Deze keer maakt hij een saai staatsbezoek iets leuker door wat vuurwerk. Hij steekt 'gewoon wat strijkers' af in het koningshuis van Luxemburg.

Anderen lazen ook: Weetjes over Koning Willem.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps