fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant komt terug op televisie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
katrien
Katrien
Hoekstra

‘Hallo Mijnheer de Uil, waar brengt u ons naar toe?’ Met dit liedje begon bijna vijftig jaar geleden de eerste aflevering van De Fabeltjeskrant. Dat is oud nieuws natuurlijk. Wat wel nieuw is: het kinderprogramma over de belevenissen in Fabeltjesland komt terug op televisie.

De Fabeltjeskrant was in 1968 voor het eerst te zien. Het programma werd meteen erg populair. Er keken soms wel twee miljoen mensen naar. Iedereen kende de bewoners van het grote dierenbos. Zoals Mijnheer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Truus de Mier en Bor de Wolf. De dieren waren gemaakt van vilt en werden door poppenspelers bediend.

3D-Animatie

De nieuwe serie wordt op een andere manier gemaakt. Het wordt een 3D-animatie. Daarmee zijn de makers net begonnen. Volgend jaar komt er een special. In 2019 leest Mijnheer de Uil weer dagelijks voor uit de Fabeltjeskrant. 

Mijnheer de Uil sloot zijn verhaaltje altijd af met: ‘En dan nu maar knus naar jullie warme nestjes. En oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker!’. Zou hij dat in de nieuwe serie ook doen? We gaan het zien...

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Belangrijke tv-prijs voor Anti Pest Club of Kleuter steelt de show tijdens tv-programma.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Mijn moeder vindt het in ieder geval hartstikke leuk hahaha

Grappig,ik vind het heel grappig.Groetjes Seraphine.

leuk ik heb het weleens gezien echt grappig en leuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yes Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Ik wil graag dat hij treug komt omdat het een leuke serie was. het komt uit de tijd van mijn stiefvader toen hij nog klein was en ik heb wel eens gezien. Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Blij Blij Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps