Fabeltjeskrant

Dieren uit De Fabeltjeskrant op kinderpostzegels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar en Zoef de Haas. De bewoners van het Grote Dierenbos uit de populaire tv-serie De Fabeltjeskrant staan dit jaar op de kinderpostzegels.

Bijna vijftig jaar geleden was De Fabeltjeskrant voor het eerst op televisie. Het was een kort programma waarin Meneer de Uil het nieuws over het Grote Dierenbos voorlas uit de krant.

Grappig

De poppenserie was al snel een van de best bekeken programma's van die tijd. Tussen de één en twee miljoen mensen keken dagelijks rond kinderbedtijd naar De Fabeltjeskrant. Dat waren trouwens niet alleen kinderen, ook veel volwassenen vonden de belevenissen van de dieren grappig. 

Bioscoop

In totaal werden tussen 1968 en 1992 meer dan 1.600 afleveringen gemaakt. In 2005 werd het programma uitgeroepen tot het beste kinderprogramma van de twintigste eeuw. Vanaf december draait De Fabeltjeskrant & de Grote Dierenbosspelen in de bioscoop.

Beste kinderprogramma

Omdat De Fabeltjeskrant in september vijftig jaar bestaat, besloot Stichting Kinderpostzegels de dieren uit de serie dit jaar op de kinderpostzegels te zetten. Komende herfst gaan kinderen uit groep 7 en 8 langs de deuren om de zegels te verkopen.

Bekijk hier de eerste aflevering (van vijftig jaar geleden!) Grote kans dat jouw ouders hier ook naar gekeken hebben toen ze zo oud waren als jij nu. 

Anderen lazen ook: Nickelodeon op zwart tijdens buitenspeeldag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het heel knap gemaakt want zeesamstraat lijkt het maar volgensmij is het ook zeesamstraat idk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.