Zuma Press

Dit is de grootste kerstboom ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Oh dennenboom, oh dennenboom! Kerst staat alweer bijna voor de deur. En dat wordt over de hele wereld gevierd. Eergisteren gingen de lampjes aan van de allergrootste kerstboom ter wereld in het Italliaanse stadje Gubbio. 

Elk jaar steken de mensen in het Italiaanse stadje Gubbio de lichten van de grootste kerstboom ter wereld aan. De kerstboom staat op een berghelling en is ongeveer zeshonderdvijftig meter hoog. Dat is ongeveer twee Eiffeltorens op elkaar!

Gekleurde kabels

De boom is niet gemaakt van echte takken, maar van kabels van wel 8,5 kilometer waar gekleurde lichtjes aanhangen. Is het licht, dan zie je niet zoveel. Maar wordt het donker, dan verschijnt er ineens een giga sprankelende kerstboom op de heuvel. 

Wereldrecord

Het optuigen van de boom is een hele klus. Inwoners en vrijwilligers zijn er zo'n 1900 uur mee bezig. En dat doen ze met liefde. De boom wordt al 31 jaar opgetuigd. En sinds 1991 staat-ie zelfs in het Guinness Book of World Records als 'de grootste kerstboom ter wereld'. 

Groot applaus

Dit jaar applaudiseerden de inwoners weer hard toen alle lichtjes aangingen. Het was een groot feest en er was zelfs vuurwerk te zien! Tot 9 januari branden de lichtjes van de kerstboom een uur per dag.  

Bekijk de beelden van de gigantische kerstboom hier:

Anderen lazen ook: Rekenmachine voor de perfecte kerstboom

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps