Kinderen voor Kinderen

Dit liedje wint wedstrijd Kinderen voor Kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Kinderen voor Kinderen bestaat 40 jaar. En daarom mochten scholen, net als toen het programma in 1979 begon, een lied insturen. Uit de ruim honderd ingestuurde teksten is het winnende lied van groep 6 van basisschool Het Startblok uit Harderwijk. Het heet: Stiekem Snoepen.

Nadat de juryleden van het programma en Sanne Hans drie finalisten voor de liedjeswedstrijd hadden gekozen, bezocht Sanne deze scholen om samen met de kinderen aan hun lied te werken.

Faalangst en snoepen

Basisschool de Tweemaster in Leiden schreef een lied over faalangst. O.B.S. Op ’t Hof uit Tricht maakte Ik ben een cupcake en Het Startblok in Harderwijk stuurde dus Stiekem snoepen in. Op deze liedjes werd door ruim 6.000 kinderen gestemd. Het overgrote deel van de stemmen ging naar het nummer van de school in Harderwijk.

Hele klas

Het liedje komt daarom op de cd van Kinderen voor Kinderen die in september uitkomt. Bovendien mag de hele klas naar het concert in oktober in Rotterdam Ahoy. 

Ben je benieuwd naar het liedje? Leerlingen van Het Startblok zingen het in dit filmpje:

Anderen lazen ook: Zit jij al klaar voor Kinderen voor Kinderen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben fan van sanne hans jij ook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.