Rick Mandoeng

Dit zijn de winnaars van de zilveren camera Junior

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Kun jij een beetje plaatjes schieten? De kinderen die deelnamen aan de Zilveren Camera Junior kunnen dat zeker. Dinsdag maakte Museum Hilversum de winnaars van de zevende editie van de fotowedstrijd bekend. 

De Zilveren Camera Junior is een fotojournalistiekprijs en een van de belangrijkste fotowedstrijden voor jonge fotografen. Dit jaar werd die door Museum Hilversum voor de zevende keer uitgereikt. De jury was streng en zocht naar foto’s met een hoge kwaliteit en oog voor detail. De foto's moesten ook nog eens orgineel en nieuwswaardig zijn. Dit zijn de winnaars:

Dille de Gooijer

In de categorie 9 tot en met 13 jaar 'enkel' won de foto van Dille de Gooijer (11). Dille maakte een foto van een uit de grond getrokken boom tijdens storm Eunice. Volgens de jury zag je bij deze foto goed de kracht van de storm terug.  

Dille Lelieveld

Luka Lelieveld

Luka Leliveld (17) won de Zilveren Camera Junior in de categorie 14 tot en met 18 jaar 'enkel'. Ze maakte de foto toen ze door corona in quarantaine zat. Iedereen was bang om bij haar in de buurt te komen. De jury vond het goed dat ze zo'n actueel probleem liet zien: 'Hoe ga je om met de behoefte aan contact als je in isolatie zit?’

Luka Lelieveld

Andere fotocategorieën

Het museum reikte nog meer fotoprijzen uit. Zoals voor de beste fotoserie. Adam Aharram (11) won deze in de categorie 9 tot en met 13 jaar. Hij liet een paar foto's zien van vrijheden, zoals de vrijheid om te stemmen. Nina Ahrens (17) won dezelfde prijs, maar dan in de categorie 14 tot en met 18 jaar. Zij maakte een fotoserie van beelden over mondkapjes in het openbaar vervoer. Als laatst werd een prijs uitgereikt voor 'Junior Fototalent Hilversum'. In deze categorie konden alleen kinderen meedoen die in Hilversum wonen of hier naar school gaan. Uiteindelijk won Alessia Bizbac (11) de prijs door haar opvallende foto van een net omgevallen boom. 

In onderstaande video zie je de top vier van de jury in elke categorie. Vind jij de keuzes van de jury terecht? 

Anderen lazen ook: 5x dit was het weekend in protestfoto's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook