Despacito

Een bijzonder nieuw record voor Despacito

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Misschien kun je Despacito al lang niet meer aanhoren, maar een heleboel mensen blijven fan van het vrolijke nummer.

Het populaire liedje van zanger Luis Fonsi en rapper Daddy Yankee heeft nu een nieuw YouTube-record te pakken. Het is de eerste video ooit met meer dan vijf miljard views! 

Meest bekeken

En daarmee is Despacito natuurlijk ook het meest bekeken filmpje op YouTube. Dat record verbrak het Spaanstalige liedje in augustus al. Toen ging de video voorbij het nummer See You Again (van Charlie Puth en Wiz Khalifa), dat nu een dikke drie miljard views heeft.

Lang aan de top

Despacito staat sinds januari vorig jaar op YouTube en heeft al meerdere records gebroken. De zomerhit van 2017 stond in 37 landen op nummer één. In Nederland stond het populaire liedje zelfs vijftien weken bovenaan in de top-40. Een gedeeld record met Shape of You (van Ed Sheeran), want ook dat nummer stond wekenlang op één.

Dikke kans trouwens dat dit record niet de laatste mijlpaal is. Want zeg nou zelf: wie heeft er geen zin in vrolijke muziek met het lekkere lenteweer van dit weekend? Des-pa-cito!

Anderen lazen ook: Despacito op viool of Is dit de Despacito van 2018? (via 7Days)

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat leuk, zeker gefeliciteerd.

Benieuwd hoeveel ze met dat lied hebben verdient tho.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.