Achtbaan Efteling

Efteling gaat nieuwe dubbele achtbaan bouwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Na vierendertig jaar trouwe dienst neemt de Efteling afscheid van de bobsleebaan. Op dezelfde plek wordt een nieuwe attractie gebouwd. In het voorjaar van 2020 opent het pretpark een dubbele familieachtbaan voor kinderen tussen de vier en tien jaar oud: Max & Moritz.

De naam van de achtbaan is gebaseerd op de verhalen van de Duitse schrijver Wilhelm Busch. Hij verzon 150 jaar geleden de avonturen van Max en Moritz, twee jongens die allerlei streken uithalen.

Max en MoritzMax en Moritz

Vijftien miljoen

De bouw van de nieuwe achtbaan kost ongeveer vijftien miljoen euro. Totdat de nieuwe baan er is, blijft de oude bobsleebaan geopend.

Zeven miljoen

Het pretpark gaat ook uitbreiden, daarvoor gaf de gemeente Loon op Zand eind september dit jaar toestemming. De Efteling denkt dat er nog meer mensen komen als het park groter is. Het park hoopt op zo'n zeven miljoen bezoekers per jaar in 2030.

Wil je zien hoe attractie Max & Moritz eruit gaat zien? Bekijk dan het filmpje hieronder: 

Anderen lazen ook: Stukjes oude Efteling-achtbaan te koop.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wel leuk dat de Efteling een nieuwe atractie gaat bouwen maar hopelijk ga ik wel nog in de oude bobsleebaan kunnen nu het nog kan Duimomhoog Blij

ik ben nog nooit naar de efteling geweest maar het lijkt mij wel heel leuk om daar een keer naartoe te gaan maar hopelijk wordt het goed beveiligd,want de laatste tijd komen er veel ongelukken

opzich best leuk, maar beetje saai.

Klinkt leuk, maar het ziet er een beetje saai uit, het lijkt te veel op Joris en de draak maar dan gaan de karretjes alle bij een andere kant op gaan. Vraagtzichaf

ik ben nog nooit in de bob geweest :(

zielig zeg!

dat vint ik ook!

Het filmpje klopt niet helemaal want het wordt geen lanceerachtbaan, maar een powered coaster. Dat houd in dat de achtbaan aangedreven is door een elektrische strook op het spoor. En het baanverloop is nog niet definitief.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.