Becker aan het werk met de flessen.

Eiland gemaakt op plastic flessen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Op een eiland in het Afrikaanse land Ivoorkust kun je logeren in een hotel, zwemmen in een zwembad en karaoke zingen in een café. En dat is bijzonderder dan je denkt: het eiland drijft namelijk op plastic.

Om het eiland te maken, verzamelde de Franse ondernemer Eric Becker 700.000 plastic flessen (je ziet hem op de foto hierboven). Die flessen worden bij elkaar gehouden in grote kooien, zodat ze samen sterk genoeg zijn om er van alles op te bouwen. Het plasticprobleem in het land is groot en daar wilde hij iets positiefs mee doen. Hij wilde eigenlijk een flessenboot maken, maar zijn project liep iets uit de hand. Hij verzamelde zoveel plastic afval, dat hij iets groters wilde maken dan een boot.

Nog meer troep

Op het eiland nodigt Becker toeristen uit die het milieu belangrijk vinden. Zij kunnen er voor honderd dollar per nacht slapen, meldt de website BusinessInsider. En dat doen ongeveer honderd mensen per week. Toch is Becker nog niet helemaal tevreden. De toeristen maken namelijk nog steeds best wat troep. Daarom zoekt de ondernemer nu uit hoe hij afval kan omzetten in compost voor de planten op het eiland.

In het filmpje hieronder zie je hoe het eiland is gemaakt en hoe het eruit ziet.

 

Anderen lazen ook: Walvis spoelt aan met veertig kilo plastic in maag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is cool dat mensen dit kunnen maken Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.