emma en zoe

Emma (9) en Zoë (7) over stop-motionfilmpjes maken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Caroline
Koster

Hoe gaat het tijdens de deze derde week thuis? Zusjes Emma en Zoë uit Weesp maken hun eigen stop-motionfilmpjes en geven je tips. Leuk om lekker lang mee bezig te zijn. En het levert ook nog je eigen filmpje op!

De zusjes uit Weesp maken samen stop-motionfilmpjes. Emma: ‘Een vriendin van mij maakte ze. Toen ik hoorde dat we drie weken thuis moesten blijven, wilde ik dat ook weleens proberen.’ De zussen werken samen aan de filmpjes.

Creatiever

Inmiddels hebben ze er al vijf gemaakt en gaan ze nog vrolijk verder. Eén maakt de foto’s, terwijl de ander het object verplaatst. Ze wisselen elkaar steeds af. Emma: ‘Als je met zijn tweeën werkt, kun je er samen over nadenken en nieuwe ideeën verzinnen. Je wordt er creatiever van.’

Tips

Als tips geven de zussen nog: ‘Zorg ervoor dat je hand niet op de foto’s staat, want het moet tenslotte lijken alsof er iets beweegt wat eigenlijk zelf niet bewegen kan. En ga niet in het licht staan als de foto wordt gemaakt. Dan valt er geen schaduw op het object.’ 

Er zijn verschillende gratis apps waarmee je van al je foto’s een filmpje maakt. Emma en Zoë gebruiken Stop Motion Studio.

Anderen lazen ook: Meer tips voor stopmotion.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vond het leven van de 2 lol popetjes heel intresand ik vind het super cool love

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps