Foto: EPA

Enorme muurschildering met as van bosbranden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Schilderen met as, dat kan natuurlijk ook! Een Braziliaanse kunstenaar heeft er een enorme muurschildering van gemaakt in Sao Paulo, een stad in Brazilië. De as verzamelde hij tijdens een tocht door de Amazone, waar veel bosbranden zijn. Hij filterde met een zeef stukjes as uit de aarde. Die as mengde hij met verf en olie en daar maakte hij verschillende tinten grijs van.

Daarmee tekende hij een brandweerman die probeert een brand te blussen in een gebied waar veel bomen zijn gekapt. De Braziliaanse kunstenaar wil met zijn muurschildering aandacht vragen voor de bosbranden in de Amazone. Alleen al in augustus waren er 28606 bosbranden in het grootste regenwoud op aarde. Dat komt omdat mensen en bedrijven de grond willen gebruiken voor landbouw en mijnbouw.

Beschermen Amazone

Door de bosbranden stoot de Amazone sinds dit jaar meer CO2 uit dan het opneemt, waardoor de aarde nog sneller opwarmt. ‘Het as dat ik gebruik is bewijs van deze misdaad’, vertelde de kunstenaar aan nieuwsdienst Reuters. Hij vindt dat de Braziliaanse regering veel te weinig doet om de Amazone te beschermen.

Door: Marlies Pilon

In dit Engelstalige filmpje zie je de muurschildering:

Anderen lazen ook: Kapot kunstwerk verkocht voor 22 miljoen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook