ANP

F-16's vliegen Elfstedentocht als afscheid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Inwoners van Friesland konden gisteren genieten van een heuse luchtshow. Boven de provincie vloog een groepje F-16 vliegtuigen de Elfstedentocht. Dat deden ze om afscheid te nemen van een vliegbasis in Leeuwarden.

De gevechtsvliegtuigen stonden de afgelopen veertig jaar in Leeuwarden. De hoogste tijd voor een nieuw modern exemplaar, vond Defensie. De F-16’s worden daarom vervangen door gloednieuwe F-35’s. De oude toestellen gaan naar een vliegbasis in het Brabantse Volkel. 

Op een filmpje is te zien hoe de F-16’s in een groepje door de lucht vliegen. ‘Omdat je in een formatie vliegt kun je wat moeilijker de bochten maken’, vertelde een woordvoerder van Defensie aan Omrop Fryslân

De Elfstedentocht

De Elfstedentocht is oorspronkelijk een tocht voor schaatsers. Op natuurijs wordt er tijdens de Elfstedentocht tussen elf verschillende steden in Friesland geschaatst. De laatste keer dat de tocht doorging was in 1997. De winters daarna was het ijs te zwak om zo lang op te schaatsen. Gelukkig hoef je daar als vliegtuig geen rekening mee te houden!

Bekijk hier het filmpje:

Anderen lazen ook: Eerste nieuwe straaljager komt naar Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps