Filmstill van Guus in zijn film voor Spieren voor Spieren.

Film over Guus (7) met spierziekte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Guus (7) heeft een ernstige spierziekte. Deze week stond hij in de papieren versie van Kidsweek. Guus is het gezicht van een campagne voor kinderen zoals hij. Er is ook een film over hem gemaakt.

In Nederland hebben zo’n 20.000 kinderen een spierziekte. ‘Ik heb SMA’, vertelt Guus. ‘Daardoor kan ik niet lopen en staan. Mijn vrienden kunnen rennen en spelen. Ik moet dan in mijn rolstoel achter ze aan rijden. Dat is jammer.’ Guus wordt behandeld in het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht. ‘Om de vier maanden krijg ik een prik in mijn rug. Dat maakt me iets beter. Ik heb nu meer energie. Ik kon eerst niet goed kruipen en nu wel. En ik kan zelf zitten op de bank. Ook kan ik nu goed zwemmen, met een fysiotherapeut. Dat is heel leuk. Maar mijn ziekte gaat nooit helemaal over.’ 

Film 

Sinds kort is Guus het gezicht van een campagne van de stichting Spieren voor Spieren. ‘Die helpt kinderen zoals ik. Ik vind dat belangrijk, want zonder hun hulp kan ik al die dingen niet doen.’ Guus staat op posters en er is een film over hem gemaakt. ‘De bedoeling is om geld in te zamelen. Daarmee kunnen ze meer onderzoek doen en nog betere medicijnen maken.’

Bekijk de film over Guus hieronder!

Anderen lazen ook: Eindelijk haar op het bolletje van Emma (7)

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

k vind het zielig

ik vind het heel zielig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.