Editorial

Filmpje: 75000 badeendjes doen mee aan grote race

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

De rivier Chicago in de Verenigde Staten kleurde gisteren helemaal geel. Daar begon de jaarlijkse badeendjesrace. 75.000 badeendjes streden met elkaar om als eerste over de finish te komen. 

De badeendjesrace is een jaarlijks evenement in de Amerikaanse rivier Chicago om geld op te halen voor de Special Olympics. Dat zijn sportevenementen voor kinderen en volwassenen met een beperking.  

Uitverkocht

Om mee te doen aan de badeendjesrace, konden mensen vooraf één of meer badeendjes kopen. Alle 75.000 badeendjes waren uitverkocht. Die werden voor de wedstrijd in een enorme vrachtwagen geladen en tegelijkertijd in de rivier gegooid. 

Grote prijzen

Vanaf de kant juichten duizenden mensen voor hun drijvende badeendje. Er waren namelijk grote prijzen te winnen. Zo won de eigenaar van het eerste badeendje over de finishlijn een auto. De eigenaren van het tweede en derde badeendje kregen een grote geldprijs. 

Bekijk het filmpje van de grote badeendjesrace hier: 

 

Anderen lazen ook: Wereldrecord dankzij duizenden badeendjes

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook