antarctica ice marathon

Filmpje: 84-jarige man loopt marathon op Antarctica

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een marathon lopen op Antarctica, dan moet je stevig in je schoenen staan. Afgelopen vrijdag liepen 55 renners uit 17 verschillende landen de Antarctic Ice Marathon. De 84-jarige Roy Jorgen Svenningsen uit Canada was de oudste deelnemer!

Veel mensen die een marathon lopen doen dat in Nederland. Soms lopen ze een wedstrijd in het buitenland, zoals Berlijn of New York. Hardlopers die voor een heel speciale locatie willen gaan, konden afgelopen week de marathon op Antarctica rennen.

Recordzetters

De oudste waaghals die meedeed was Roy Jorgen Svenningsen uit Canada (niet op de foto boven aan dit artikel). Met zijn 84 jaar oud is-ie de oudste deelnemer ooit, zo laat de organisatie weten. Hij deed er 11 uur, 41 minuten en 58 seconden over.

Svenningsen is echter niet de enige die een record zet dit jaar. De Amerikaanse William Hafferty zette namelijk een nieuw snelheidsrecord: hij liep de marathon in drie uur, 34 minuten en 12 seconden. In het filmpje hieronder zie je meer van de Antarctic Ice Marathon en de renners.

Zeven continenten

De marathon op Antarctica is niet zomaar een marathon. Het is dé wedstrijd onder de hardloopwedstrijden. De reden? Hardlopers lopen tijdens deze marathon op alle zeven continenten én de Noordpool.

Anderen lazen ook: Record: man zwemt 61 meter onder het ijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps