Foto: Shutterstock

Filmpje: Beroemd koraal in Australië is zich aan het voortplanten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Goed nieuws voor de natuur in het beroemde Great Barrier Reef in Australië, waar het al jaren niet goed gaat met het koraal. Die zeedieren zijn zich aan het voortplanten. En daar zijn nu mooie beelden van.

Dansend koraal, felgekleurde vissen en een knalblauwe zee. Het grootste koraalrif ter wereld is prachtig. Maar de laatste jaren ging het erg slecht: twee jaar geleden bleek uit onderzoek dat de hoeveelheid koraal met zo'n veertien procent aan het dalen was. 

Roze balletjes

Het rif probeert zich nu, zoals elk jaar rond deze tijd, een beetje te herstellen. Miljarden roze balletjes met eitjes en zaadzellen drijven door het water, klaar om bevrucht te worden, zodat er nieuw koraal kan ontstaan.

Mooie beelden

Onderzoekers maakten daar nu beelden van, zodat ze kunnen bekijken hoe dat precies gaat en of ze de natuur daar misschien een beetje kunnen helpen. En die beelden zijn niet alleen nuttig, maar ook nog eens heel mooi. Kijk maar eens naar dit filmpje.

 

Anderen lazen ook: Koraal Great Barrier Reef sterk afgenomen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook