Foto: Pexels

Filmpje: door slimme eetstokjes smaakt eten zouter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Wanneer je minder zout mag eten van de dokter, kan je eten best saai smaken. Daar hebben Japanse onderzoekers iets op bedacht. Ze hebben eetstokjes gemaakt waardoor het eten zouter smaakt.

Het eten dat je eet met de stokjes is dus niet echt zouter, maar zo smaakt het wel. De eetstokjes zijn verbonden aan een apparaatje dat je om je pols draagt. Daarin zit een kleine computer. Die geeft elektrische schokjes via de eetstokjes in het eten. Daardoor wordt de zoute smaak versterkt.

Zoute smaak

Voor iedereen zou het goed zijn om minder zout te eten, vinden de bedenkers. 'Om ziektes te voorkomen moeten we de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen verminderen', vertelde onderzoeker Kirin Holdings aan persbureau Reuters. Deze nieuwe eetstokjes kunnen daar bij helpen, ze laten het eten namelijk wel één tot anderhalf keer zo zout smaken. Zo blijft het toch lekker, maar hoef je minder zout te eten. Wanneer de stokjes bij ons te koop zijn is nog niet bekend.

Anderen lazen ook: Filmpje: robot sorteert noedels met vork-handen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook