draaiende glijbaan in Duitsland

Filmpje: eerste ronddraaiende glijbaan in Polen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Er zijn glijbanen waarin je even hard gaat als in een auto, glijbanen zo hoog als een flat van veertien verdiepingen en glijbanen die eindigen tussen de haaien. Maar een glijbaan die ronddraait als een kermisattractie is nieuw!

Nou ja, bijna nieuw. In China kon je al van deze spinnende glijbaan af, maar nu heeft Europa er ook één. Deze Aquaspinner in het Poolse Reda is goed voor ongeveer negentig seconden glijplezier. De ingang voert je naar een buis die draait als een molen. Daardoor voelt het soms alsof er geen zwaartekracht meer is en suis je op andere momenten onverwachts naar beneden.

Zelf proberen

Hieronder zie je een filmpje van de rit, maar volgens testers doet die de Aquaspinner geen recht: in het echt is het veel leuker. Sinds een week is-ie gelukkig open voor publiek en kan iedereen de glijbaan zelf proberen. Een gelukje voor avontuurlijke buurtbewoners, en voor glijbaanfanaten een reden om de eerstvolgende zomervakantie rechtstreeks naar Reda te rijden.

Haaibaai

Het waterpark in Polen had al vijf glijbanen, waarvan eentje je door een baai vol hongerige roofvissen leidt. Wel via een doorzichtige tunnel gelukkig, waar je rustig op een luchtband doorheen drijft en de beesten om je heen kunt zien zwemmen. Op je dooie akkertje naar de haaien. Hieronder bekijk je filmpjes van de Aquaspinnero (eerste filmpje) en de Shark Slide (tweede filmpje).

 

Anderen lazen ook: Langste glijbaan ooit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik wil er wel in maar ook weer niet. Vraagtzichaf

(omg!) daar zal ik nooit in durven. maar lijkt aan een kant een beetje leuk. Vraagtzichaf *verlieft*

ik wil daar heel graag in. dat zou ik heel leuk vinden en nooit meer vergeten. Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.