Avicii

Filmpje: Klokkenspeler speelt liedjes overleden dj Avicii

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Gisteren klonk vanaf de Domtoren in Utrecht een bijzonder concert. Het was een eerbetoon aan de Zweedse dj Avicii die afgelopen vrijdag overleed.

Hoog bovenin de toren van de Dom speelde klokkenspeler Malgiosa Fiebig Wake Me UpWithout You en Hey Brother. Het zijn de bekendste nummers van dj Avicii. Hij overleed afgelopen vrijdag in Oman, een land in het Midden-Oosten.

Zwaar

Avicii (28 jaar) was een wereldberoemde dj en muzikant uit Zweden. Zijn echte naam was Tim Bergling. Bergling begon als 16-jarige met het produceren van muziek. Toen hij daarmee bekend werd, reisde hij jarenlang over de wereld om op te treden als dj. Maar bekend zijn, heel veel reizen en overal concerten geven, vond Avicii na een tijdje te zwaar. Het was ook slecht voor zijn gezondheid. Daarom stopte hij in 2016 met optreden. 

Herdenken

In de Zweedse hoofdstad Stockholm kwamen duizenden fans van Acicii bij elkaar om de dj te herdenken. Ook op social media deelden mensen foto's en filmpjes van zijn optredens.

Video's van het concert van de klokkenspeler in Utrecht gingen gisteren de hele wereld over. Bekijk hieronder het filmpje:

 

Anderen lazen ook: DJ Hardwell wil kinderen in India helpen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hahahahahhhaahahhahahahahhahahahahahahahah

hoe oud is Avicii

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.