Hagelbui_Guadalaraja

Filmpje: Mega-hagelbui bedekt stad in Mexico

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Loop je te puffen van de hitte, valt er plotseling een gigantische hoeveelheid hagel uit de lucht. Het gebeurde gisteren in de Mexicaanse stad Guadalajara in Zuid-Amerika. Op sommige plekken lag wel anderhalve meter. Straten veranderden in rivieren vol langzaam stromend ijs.

In de stad in het zuiden van Mexico is de gemiddelde temperatuur in juni zo'n 24 graden. De zomermaanden zijn in het Zuid-Amerikaanse land de natste tijd, omdat in deze periode de meeste regen valt. De laatste dagen was het er net als in Europa flink warm, zo rond de 30 graden.

Hagelbui

Een zware hagelstorm kwam gisteren dan ook als een grote verrassing. Auto's en huizen raakten bedolven onder een dik pak hagelstenen. Bomen vielen om, gebouwen raakten zwaar beschadigd en ook veel auto's liepen schade op. Gelukkig vielen er geen gewonden. Hagelbui_Guadalaraja

Klimaatverandering

Soms valt er wel eens een hagelbuitje in deze stad, maar zo'n heftige hagelstorm had niemand daar ooit meegemaakt. Volgens nieuwsdienst AFP beschreef gouverneur Enrique Alfaro wat er gebeurd was als 'ongelooflijk'. 'En dan vragen we ons af of klimaatverandering echt bestaat. Dit zijn natuurfenomenen die we nog nooit eerder hebben gezien', zei hij.

In het filmpje hieronder zie je hoe een vrachtwagen zich een weg door het ijs baant.

Anderen lazen ook: Deze 9 dingen wist jij (vast) nog niet over het klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps