Modeltrein speelt liedjes op waterglazen

Filmpje: Modeltrein speelt liedjes op waterglazen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Miniatur Wunderland is door de coronamaatregelen al bijna een jaar dicht. Maar stilzitten doen de medewerkers van de Duitse attractie niet. Zo lieten ze een modeltrein liedjes op waterglazen spelen!

Een vliegveld, een kermis, een raketlancering, een festival met duizenden bezoekers, complete steden… Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het in het klein nagebouwd in Miniatur Wunderland. De binnenattractie in de Duitse stad Hamburg is al bijna een jaar dicht. Maar online houden de medewerkers de fans wel op de hoogte.

Wereldrecord

Miniatur Wunderland had al de grootste miniatuur treinset ter wereld. Nu heeft de attractie ook het record voor langste melodie gespeeld door een modeltrein. Dat haalden ze door héél veel glazen te vullen met precies de juiste hoeveelheid water en daarna de trein er met stokjes tegenaan te laten slaan.

Hoeveel glazen tel jij?

In de video hieronder zie je hoe dat klonk. Ga jij de uitdaging aan door onderstaande vragen te beantwoorden? Onder het filmpje lees je de antwoorden, dus nog niet te ver doorscrollen!

  1. Hoeveel liedjes speelt de modeltrein?
  2. Herken je welke klassieke liedjes het zijn?
  3. Voor wie zich echt verveelt: hoeveel waterglazen worden er gebruikt?

Is het je gelukt? Dit zijn de antwoorden:

  1. De modeltrein speelt twintig liedjes op de wijnglazen.
  2. Dat lees je hier.
  3. Langs het spoor stonden maar liefst 2.840 glazen met water

Anderen lazen ook: Superluxe trein tuft door Japan

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook