Minicheetah

Filmpje: robot-hond maakt salto achterover

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een pirouette, een achterwaartse salto en allerlei andere trucjes. Een nieuwe Amerikaanse robot, die eruit ziet als een kruising tussen een hond en een cheeta, kan het allemaal.

Onderzoekers van de technische MIT-universiteit in Amerika maken op afstand bestuurbare robots die dingen kunnen die voor mensen te gevaarlijk of te moeilijk zijn. Hun robots zouden bijvoorbeeld rampgebieden kunnen onderzoeken of plaatsen waar gevaarlijke stoffen liggen. 

Obstakels

De onderzoekers maakten eerder de Cheetah 3: een 'blinde' robot die zonder te kijken, want hij heeft geen ingebouwde camera, over obstakels kan klimmen. Maar zijn nieuwe broertje Mini Cheetah kan er ook wat van.

Lenig

Mini Cheetah is kleiner en lichter dan zijn grote broer en daarom is-ie ook flink leniger en handiger. Zo kan-ie pirouettes maken, op zijn pootjes terecht komen als er met hem gegooid wordt én weer overeind komen als iemand hem omver duwt. 

Filmpje

In het Engelstalige filmpje hieronder zie je hoe soepel Mini Cheetah dat allemaal doet:

Anderen lazen ook andere artikelen over robots.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wow cool :):):):):):)

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.