Foto: AFP

Filmpje: Robothond Spot kan steeds meer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Deze hond hoef je niet uit te laten of eten te geven. Spot is namelijk een robothond. Sinds deze week helpt hij als schaapsherdershond. Maar dat is niet het enige waar hij goed in is.

Spot is gemaakt door een Amerikaans bedrijf dat robots maakt. Bedrijven kunnen de robothond kopen om ze te helpen bij hun werk. Deze week werd Spot bijvoorbeeld aan het werk gezet op een boerderij. Daar werd getest of hij kan worden bestuurd vanaf een grote afstand. Daarom werd hij vanuit Amerika bestuurd terwijl Spot in Nieuw-Zeeland stond. Het lukte! Spot ging aan het werk als schaapsherdershond. In dit filmpje zie je hoe hij dat deed.

De tekst gaat verder onder het filmpje.

Waakhond

Spot kwam vorige week ook al in het nieuws. De robothond was toen aan het werk in een park in Singapore. Daar herinnerde hij mensen eraan dat ze afstand van elkaar moesten houden. De robot liep zelf rondjes en speelde af en toe een vooraf ingesproken stem af. In het filmpje hieronder zie je hoe dat ging.

De tekst gaat verder onder het filmpje. 

Dokter Spot

Spot wordt op verschillende werkplekken gebruikt. Bijvoorbeeld door dokters, die door het coronavirus nu soms niet dicht bij hun patiënten kunnen komen. Om toch met ze te kunnen praten, wordt Spot op ze af gestuurd. De robothond krijgt dan een tablet op, waardoor de dokter toch met de patiënt kan praten. Handig hè!

Zo gepiept

Maar hij wordt ook gebruikt op bouwplaatsen om alles goed te onderzoeken. Omdat hij makkelijk op trappen en verschillende ondergronden kan lopen, is dat zo gepiept. Spot als inspecteur aan het werk zien? Bekijk dan het filmpje hieronder.

De tekst gaat verder onder het filmpje.

Super-sterk

Hij kan niet alleen goed rondlopen, Spot is ook heel sterk. Als tien robothonden tegelijk marcheren, kunnen ze zelfs een stilstaande vrachtwagen vooruit trekken! Hoe dat eruit ziet zie je in dit filmpje. 

 

Anderen lazen ook: Filmpje: Robot-hond maakt salto achterover.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Spot is een coole hond!

leuk maar het lijkt niet lekker om te knuffelen Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.