storm gloria 2020

Filmpje: Spaanse stad onder dikke laag schuim

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In de zomer barst het in de Spaanse badplaats Tossa de Mar van de toeristen. Dat is nu heel anders. Storm Gloria zorgde niet alleen voor heel slecht weer, maar ook voor een dikke laag schuim in de straten.

Het is in Spanje al een tijd heel slecht weer. Dat komt door storm Gloria. De harde wind blaast grote vlokken schuim vanuit zee zo het stadje in.

Acht meter hoog

Meerdere Spaanse en Franse steden worstelen met de flinke overlast. Straten stromen vol zeeschuim en op meerdere plek is de stroom uitgevallen. In de provincie Valencia, aan de oostkust van Spanje, zijn golven van wel acht meter hoog gemeld.

Code rood

Afgelopen dinsdag is door de Spaanse autoriteiten code rood afgegeven. Dat is voor het eerst sinds de invoering van een codesysteem voor zware weersomstandigheden. De laatste zware storm in deze regio was in 2007. Toen werd er golven tot 6,5 meter gemeten.

Inwoners proberen nu in een rap tempo de smurrie op te ruimen. Gelukkig hebben ze nog even totdat het hoogseizoen begint en de toeristenstroom op gang komt.

Filmpje

In het filmpje hieronder is te zien wat storm Gloria veroorzaakt heeft in de Spaanse stad Tossa de Mar.

Anderen lazen ook: Hoe komen orkanen eigenlijk aan hun naam?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het wel echt heel erg hoor want er zit een kinderwagen of een fietser! Maar het lijkt me ook wel leuk lekker spelen. Rentweg Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps