still YouTube

Filmpje: SpaceX-raket ontploft wéér

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Dikke pech voor het SpaceX-team. Een Starship-raket van het ruimtevaartbedrijf ontplofte gisteren tijdens een testvlucht. Dat gebeurde in december ook al een keertje.

De Starship-raket is speciaal gebouwd om mensen naar Mars te brengen. Maar voor het zover is moet hij eerst veilig naar de ruimte kunnen vliegen. En dat wil nog niet echt lukken... Dinsdagavond explodeerde hij alweer tijdens een testvlucht. Het ruimteschip lanceerde foutloos, maar kwam op de terugweg naar de aarde in de problemen.

Ontploffing

Door problemen tijdens de landing klapte de raket verkeerd op het aardoppervlak. Hierdoor explodeerde het hele voertuig en ging het in vlammen op. ‘We hadden een perfecte vlucht tot het hoogtepunt van 10 kilometer’, vertelt SpaceX-technicus John Insprucker. ‘We moeten alleen nog even aan de landing werken.’

December

In december ging een andere SpaceX-raket al in vlammen op. Dat gebeurde door een fout in de brandstoftank. Inmiddels staat er al een derde proef-raket klaar op de lanceerbasis in het Amerikaanse Boca Chica. Het is nog niet duidelijk wanneer die gelanceerd gaat worden.

Hier zie je het filmpje van de mislukte testvlucht:

 

Anderen lazen ook: Deze dingen wist je nog niet over de SpaceX-raket.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps