Zonsondergang

Filmpje: Spectaculaire beelden vanuit de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een prachtig kleurenspel vanuit de ruimte. Dat zie je in het versnelde filmpje van astronauten van ISS, het International Space Station, die de ondergaande zon vanuit hun ruimtestation filmden.

Op aarde zie je één zonsondergang en zonsopgang per 24 uur. Wanneer je in een ruimtestation zit is dat heel anders. Ruimtestation ISS bevindt zich op 400 kilometer van de aarde en beweegt met een snelheid van zo'n 28.000 kilometer per uur.

Zestien keer per dag

Omdat het ruimtevaartschip elke 90 minuten één keer rond de aarde draait, zien astronauten aan boord de zon zestien keer per dag op en ondergaan. Hoe indrukwekkend een zonsondergang eruit ziet zie je in dit filmpje. De beelden zijn versneld achter elkaar gezet.

Anderen lazen ook: Retourtje naar de maan, alsjeblieft!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hele coole beelden, ik wil hier later ook werken

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.