Zoogdierenvereniging

Filmpje: spelende wolfjes in Drenthe

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Myrthe Timmers
Myrthe
Timmers

Achter elkaar aanrennen, happen naar elkaars staart en dwars door een bosje springen: de drie kleine wolfjes uit deze video vermaken zich opperbest in Drenthe.

De wolvenwelpjes werden deze zomer al gefilmd, maar de Zoogdierenvereniging heeft de video nu pas online gezet. De makers deden dat expres: ze waren bang dat mensen anders op zoek zouden gaan naar de wolvenbaby’s. Voor de wolfjes, die tijdens het filmen pas drie maanden oud waren, zou het niet goed zijn geweest als er mensen door hun leefgebied liepen.

Leuk of eng?

Sinds een paar jaar wonen er weer wolven in Nederland. Veel mensen vinden dat leuk en willen de dieren graag in het echt zien. Anderen zijn minder blij, omdat de wolven weleens boerderijdieren aanvallen.

Eigen roedel

Voor die laatste groep is er misschien goed nieuws: nu de kleine wolven bijna volwassen zijn, gaan ze hun eigen roedel stichten. Volgens deskundigen doen ze dat misschien in Nederland, maar is er ook een kans dat de roofdieren een ander natuurgebied kiezen, bijvoorbeeld in Duitsland.

Anderen lazen ook: Wolvenwelpen buiten de Veluwe gespot

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook